DESPRE NOI

Să iubim România! este propunerea noastră de a descoperi și promova tot ceea ce merită admirat și prețuit în România – de la locuri, orașe, monumente sau regiuni geografice mai mult sau mai puțin cunoscute, tradiții și obiceiuri care alcătuiesc cultura noastră identitară, până la oameni de excepție care „fac să se miște lucruri” și devin repere în domeniile în care activează.

Ne-am propus să realizăm proiecte care să aducă în atenția publică teme precum patriotism, identitate, patrimoniu, moștenire culturală, deopotrivă cu conștientizare, percepție, reprezentare.

 

Proiectul Să iubim România! a început în decembrie 2017, în baza unui parteneriat între Comisia Națională a României pentru UNESCO și Asociația de Cooperarea Europeană Ovidius, al cărui scop este să promoveze cele opt obiective din România intrate în Patrimoniul material universal UNESCO:

Mânăstirile din Moldova, Cetățile dacice din munții Orăștiei, Satele cu biserici fortificate din Transilvania, Cetatea Sighișoarei, Mânăstirea Horezu, Bisericile de lemn din Maramureș, Delta Dunării, pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei.

 

Am acoperit până acum trei dintre acestea, respectiv Delta Dunării, Cetatea Sighișoarei, Cetățile dacice din munții Orăștiei și am realizat, în cadrul proiectului, câte un film documentar și o expoziție foto cu fiecare dintre acestea. Proiecția filmelor și vernisajele expozițiilor au fost prezentate la gala de sfârșit de an a Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

 

 

 

 

 

 

În 2020, intenționăm să realizăm un film documentar și o expoziție de fotografie despre satele cu biserici fortificate din Transilvania.

 

La final, după ce toate cele opt obiective de patrimoniu vor fi atinse, vom reuni imaginile într-un album fotografic și într-un film unificator, cu intenția de a face din ele o „a doua carte de vizită” pentru orice diplomat sau reprezentant al României peste hotare.

 

Avem foarte multe motive să iubim România, în ciuda tuturor contradicțiilor cu care se confruntă și care ne macină, pe noi, ca popor, de treizeci de ani. Postulând acest lucru, suntem deschiși la orice inițiativă care se înscrie în sfera preocupărilor noastre.

 

Prezentare membrii echipei:

MANAGER DE PROIECT

Florina Tecuceanu

În cei peste douăzeci de ani petrecuți în presa scrisă, a realizat sute de interviuri cu personalități din domeniile cultură, artă, showbiz, mass-media. În ultimii șase ani, a inventat, a crescut idei de la zero, și-a asumat riscuri, a încălcat reguli – adică a făcut un job foarte frumos numit PR și Comunicare. Are un master de specialitate la SNSPA.

DIRECTOR de imagine/FOTOGRAF/VIDEOGRAF

Irinel Cirlanaru

Licenţiat în istorie, în cadrul Universităţilor din Pitești şi Babes Bolyai din Cluj-Napoca, Irinel a colaborat ca fotograf/videograf şi grafician cu mai multe companii.

Are la bază studii de specialitate în Managementul Culorii, dar şi traininguri în Fotografie şi Design. Irinel Cîrlănaru are lucrări prezentate în expoziţii de fotografie din ţară şi străinătate.

ART DIRECTOR

Marius Pescaru

Marius (Bob) Pescaru are peste douăzeci de ani de experiență în domeniul multimedia, marketing și print design, calitățile care îl caracterizează fiind inovația și pasiunea. Din 2014, este Art Director la Festivalul Național De Teatru.  În campaniile comerciale, noutatea îl încântă, drumurile bătute îl deprimă. Este un căutător, în adevăratul sens al cuvântului.

"Mă mișc între Dumnezeu și neamul din care fac parte. În afară de acești termeni, nu văd nimic semnificativ între cer și pământ".

Petre Țuțea

Copyright 2020